29 september 2010

Stylist: Helle Robertson Forslund

Stylist: Helle Robertson Forslund

Helle Robertson Forslund är designer och stylist. Hon stylar sina egna kollektioner, som finns under namnet Robert & Blad men gör även externa uppdrag. Helle har beskrivit för mig att hon tänker ut en story med karaktärer och storyboards när hon stylar modeplåtningar och visst syns det i hennes uttrycksfulla bilder. Hennes egna kollektioner är lika genomtänkta, på hemsidan kan du läsa mer om tankarna kring kollektionen ”My soul – the little black number”

Fotograf till dessa bilder hittar du under varje set.

Fotograf: Daniel Pedersen

Fotograf: Peter Kardne och Oscar Näsström

Fotograf: Helene Toresdotter


Fotograf: Jens Nordström

25 september 2010

Legoland

Legoland

För en månad sedan fick jag uppleva lite nostalgi på Legoland. För min 6-åriga son som är galet intresserad av lego var det himmelriket. ("Mamma, jag vill flytta till Legoland"). Han tyckte bäst om att gå runt i minivärlden och drömma om att husen och tågbanorna fanns i hans egna legovärld hemma i hans rum. Storasyster åkte helst karusell och efter tips om att gå igenom parken och börja inifrån lyckades vi nästan helt undvika köer och kunde åka om och om igen. Dag två blev vi stolta vinnare av Falck Fire Brigade! Vi hade lagt upp smart taktik och när vi med två barn, mamma och mormor i laget slog alla lag med starka pappor var vi grymt nöjda.

Här är Emil med sin nya plastpappa. :)

24 september 2010

Kimono Fusion

Kimono Fusion

Nu har utställningen Kimono Fusion öppnat på Världskulturmuseet i Göteborg. Här möter det traditionella japan det hypermoderna med vintage kimonos, origami-figurer, graffiti mm. Missa inte den stora väggmålningen, bilden längst ner, som är målad på plats av de franska graffitikonstnärerna SupaKitch och Koralie.

Geishan är illustrerad av Jennie Arvenäs på Agent Molly.

19 september 2010

Fotograf: Martin von Krogh

Fotograf: Martin von Krogh

Fotograf Martin von Krogh fick sitt stora genombrott när han firade jul i Phuket 2004. Och för sina dokumentära bilder av tsunamin fick han andra pris i tävlingen Årets bild - Bildreportage Utland. Hans hemsida är fullmatad med bilder från världens alla hörn. Stories fullmatade med text som tex "War - what is it good for", "Golabi gang" och "The cinema of Kabul". Ljudsatta slideshows från tre vanliga familjer i Afghanistan. Och en blog om hans uppdrag utomlands. Don´t miss it, men räkna med att bli berörd. Dokumentärfotografi när det är som allra bäst.

17 september 2010

Eventdagarna

Jerlovs lilla frisörmonter på Eventdagara blev en succé. Under fyra timmar var det hela 17 stycken som fick sig en snabbföreläsning om sociala medier samt en klippning eller styling av Caroline Grane. Tack till Caroline och till alla er som tittade förbi!