28 mars 2012

Fotograf: Bobo Olsson

Fotograf: Bobo Olsson

Jag är väldigt förtjust i Bobo Olssons mitt-i-livet bilder. Fotografen som vid 16 års ålder sålde sitt akvarium för att köpa en kamera. Hans biografi avslöjar också att han spenderat mycket tid i mörkrum vilket syns i hans bilder. Gråtoner, kontraster och färger i perfekt harmoni. Och med mustig svärta. Mer på Agent Molly & Co och på hans blog






















25 mars 2012

Sjön

Vilka sommarvibbar den här helgen bjöd på. Många timmar har spenderats i solen nere vid sjön. Badsuget var stort hos vissa men det räckte att doppa benen. Lianen bjöd på många kittlande resor.  







22 mars 2012

Stylist: Hans Holmquist

Stylist: Hans Holmquist

Hans Holmquist är en stylist med fina internationella varumärken på sin kundlista. Till exempel H&M Home, Ikea och Harrods. Han har en väldigt fin känsla för att kombinera många saker i samma bild och få det att se harmoniskt ut. De sista fem bilderna kommer från boken The Natural Home som kommer ut senare i vår och är tagna tillsammans med fotografen Debi Treloar. Fler bilder finns på hemsidan.

















20 mars 2012

Hemma

Nu är jag hemma igen efter sju dagar i Goa. En vecka som gick alldeles för fort. Goa behöll en liten del av mig. Så snart jag sorterat lite bland bilderna kommer ett matigare inlägg. Tills vidare får ni hålla till godo med de här korna. Men nu är jag back in business så innan det kommer det inlägg om bland annat en duktig stylist.  



12 mars 2012

Goa 2012

I torsdags fick jag borsta bilen ren från snön som föll över Göteborg natten innan. Idag går jag barfota i sanden i ett 35 grader varmt Calangute, Goa. Vad vore livet utan kontraster. Det här är mitt hem den närmaste veckan. Ses snart!


8 mars 2012

Gästbloggare: Annika Jardin

Gästbloggare: Annika Jardin
Den här bloggens tredje gästbloggare är min kära kollega Annika Jardin som nyligen kom hem från en lång och avundsvärd semester i asien. Det räcker att läsa hennes vackra text för att inse att vardagen borde se ut så här lite oftare. Tack du också Annika för att du delar med dig av dina fina bilder!

---

Värmen. Fukten. Grönskan. En färsk blomma, en gudagåva. Tusen nyanser av blått. Lilla V som tvekar på stranden. Hon har aldrig tidigare sett så höga, högljudda vågor. Fasaden av fönsterluckor. Absolut bensin. Två bröder som spelar kokosnötsbowling istället för tv-spel. Djuren. De vanliga. Och ovanliga. Svarta moln som varnar för regn. Kvällen då världen för en stund blev rosa. En paus i vardagen, en månad i Indonesien. Som vanligt fotade jag mycket. Bilder som blir vägen tillbaka till ögonblicket. Där och då. 

Tack Carina för att du upplåter din vackra blogg åt mina semesterminnen. 

Annika Jardin