31 maj 2010

Tandfen

Vi hoppas på en snäll Tandfé i natt...

Idag när jag kom till förskolan hade min son tappat en tand. Eller snarare vickat och vickat och dragit ut den enligt fröken. Mallig var bara förnamnet. Hemma sa han till storasyster att han inte tänkte ge tanden till Tandfén för han vill spara den. Då sa hon, som är nio, att en gång så fick jag pengar men tanden låg kvar också, du kan väl skriva en lapp till Tandfén...

Och efter lite fundering fick storasyster skriva en lapp: Ta inte tanden, snella! Notera att hon först skrev, Ta inte pengen, snella, som hon sen strök över.

I lådan på bilden står ett glas med vatten. På glaset ligger lappen. Mellan T och a ligger tanden som har fått en liten "bögravning" med syrénblommor, lego och en pärla. Oron över vad som är där och inte i morgonbitti var stor innan John Blund kom med sitt paraply... :)

29 maj 2010

Lördagsporträttet

Den här bilden gillar jag. Tycker det är ett riktigt lördagsporträtt. Skrattrynkorna vid höger öga avslöjar leendet som handen döljer. Den får mig att längta till Stockholm!

28 maj 2010

Mera

Det kommer, det kommer.

Oj, vad tiden rinner iväg. Vi bytte lokaler på jobbet och jag ligger efter med det jag inte hann göra pga det och jag vill ju gärna fråga om lov innan jag bloggar om en fotograf och nu har jag bloggat ikapp de som jag frågat…

Men, idag mailade jag ut till vårt stora She Creatives nätverk och efterfrågade duktiga, oetablerade fotografer och stylister och jösses vad många svar jag fick. Nu har jag massor av portfolios att kolla igenom och fotografer att be om lov hos. Så mina vänner. Fler duktiga fotografer kommer. Och jag har bestämt mig för att ge stylister lite mer rampljus så de har numera en egen flik och om jag får som jag vill är det en stylist det handlar om nästa gång.

Tack alla ni som tipsat!

25 maj 2010

Fotograf: Bruno Ehrs

Fotograf: Bruno Ehrs.

Bruno Ehrs har jobbat som fotograf i över 35 år, han finns representerad på Nationalmuseum och Moderna Museet, har haft ett stort antal utställningar och gett ut flera böcker. Han har fotograferat allt från städer, byggnader, mat till kändisar och är just nu aktuell med kungafamiljens nya officiella bilder.

Det är någonting som fängslar mig med Bruno Ehrs bilder och hans eget citat tror jag sätter fingret på just vad det är: "Som fotograf måste jag dramatisera. Jag vill fotografera saker som jag vill att de ska se ut, inte hur de faktiskt ser ut. Gärna med en underliggande dimension av något som adderar värde till bilden."

Dramatiken, närvaron och färgerna i bilderna gör att jag vill titta länge och j
ag är väldigt glad över att få visa några av Bruno Ehrs bilder. Det blir lite fler än vanligt för det var sannerligen inte lätt att välja. För er som får mersmak rekommenderar jag ett besök på hans hemsida.

Citatet är taget från tidningen Proffsfoto by Cap&Design, finns i butik nu och innehåller en åtta sidor lång intervju.


24 maj 2010

Möte med Linda

Idag hade vi portfolievisning med Linda Alfvegren som jag bloggat om innan. Det är alltid lika trevligt att få ett ansikte på folk som man mailar och pratar med och jag och min kollega hoppas båda två att vi framöver får ett uppdrag där vi kan få ha Linda som fotograf. Alldeles ljuvliga bilder.

23 maj 2010

Kössö

Utflykt till Kössö.

Idag tog vi skärgårdsbåten till Kössö, Köpstadsö, i Göteborgs skärgård. Två kuponger till total frid. Mormor tog med matsäck och jag tog med barnen. Kändes som ett grymt upplägg. Barnen klättrade på klippor och letade snäckor. Jag drack kaffe och låg på bryggan. Och tog 221 bilder. Här är några av de. Ett av de har inte jag tagit...


22 maj 2010

Första doppet

Första doppet.

Helt oväntat blev det båttur och årets första dopp idag. Det var 17°, riktigt uppfriskande måste jag säga och hur klart och fint vatten som helst. Min dotter sover under bar himmel i natt... det är jag lite avundsjuk på faktiskt.


21 maj 2010

Fotografiska Museet

Fotografiska Museet.

Idag öppnade ett nytt museum i Stockholm, Fotografiska. "En av världens största samlingsplatser för fotografi" enligt hemsidan. Först ut är utställningarna:
A Photographer’s Life, 1990-2005 – Annie Leibovitz, The Birthday Party – Vee Speers, Bodies – Joel-Peter Witkin och Ett barn blir till – Lennart Nilsson. Så snart jag kan i sommar ska jag göra ett besök. Annie Leibovitz tänker jag inte missa, den utställningen pågår till 12 september 2010.

19 maj 2010

Baklängesmarsch

Sol, ballongsläpp och glada barn på Barnsäkerhetens dag i Tantolunden i Stockholm. Idag har över 35.000 barn i hela Sverige marscherat baklänges för sin rätt att alltid sitta säkert i bilen!

18 maj 2010

Ikea/Denise

Denise Grünstein för Ikea.

Vackraste bröllopsyran hittills, Ikeas kampanj Fest i slott & koja, fotograferad av en av mina favoritfotografer, Denise Grünstein. Vem skulle inte vilja få gifta sig med det där champagnetornet!

Underbart vackra bilder, fler av de kan du se på Ikeas hemsida.

Lovely!


17 maj 2010

Fotograf: Erik Lundback

Fotograf: Erik Lundback

Fotograf Erik Lundback fotar porträtt och mode för en mängd olika tidningar. Jag tycker porträttet på Stina Ekblad är superfint och den sista bilden, är den inte helt underbar! Fler bilder på Eriks hemsida och blogg.